Skip links

Volim PENJANJEADRENALINIZAZOVE

Želiš osjetiti slobodu koju penjanje pruža?
Navrati do dvorane i popni se do topa!

Pogledaj dvorane
Ukratko o penjanju

Što trebaš znati o penjanju

Sportsko penjanje atraktivan je i u svijetu sve popularniji oblik sporta i rekreacije koji se prakticira na prirodnim i umjetno izgrađenim stijenama. Penjati se može na nižim (tzv. bouldering) ili višim stijenama (tzv. lead penjanje, koje uključuje i sigurnosnu opremu, prvenstveno užad). Zadatak i izazov je savladati pojedini “smjer”, odnosno manje ili više zahtjevan uspon. Penjanjem se mogu baviti gotovo svi uzrasti, od djece do starijih osoba.

Sportsko penjanje zabavna je i uzbudljiva fizička aktivnost, prepuna izazova, s nizom pozitivnih učinaka po zdravlje, od trošenja energije do druženja i socijalizacije. Osim savladavanja straha (kod dijela početnika) penjači postupno usavršavaju tehnike penjanja ali i poboljšavaju koordinaciju pokreta, koncentraciju i pravilno disanje. Uz to, penjanje potiče lučenje adrenalina i drugih hormona koji umanjuju stres i pojačavaju osjećaj zadovoljstva.

Ne brini: na samom početku osnovnu opremu za penjanje možeš unajmiti kod nas u dvorani. Za prve korake na stijeni treba ti tek udobna odjeća, posebne penjačke cipele, tzv. penjačice, i magnezij. Penjačke cipele služe za precizno i čvrsto postavljanje stopala po izrazito strmom terenu i sitnim nožištima, a magnezij karbonat, kao i u drugim sportovima, za isušivanje prstiju, odnosno za postizanje što sigurnijeg hvata i prevenciju skliskosti.

Što je penjanje
Fothia intro tečaj odrasli
Tečaj i treninzi

Penjanje za odrasle

Privlači te penjanje ali ne znaš kako početi? Dođi u jednu od naše dvije dvorane i pogledaj uživo kako slobodno penjanje izgleda. I odmah probaj penjati, zašto ne? Tvoja stijena za penjanje te čeka.

Preporučamo prolazak osnovnog bouldering tečaja gdje ćeš naučiti osnovne tehnike penjanja.

Za one željne visine i penjanja s užetom tu je uvodni tečaj lead penjanja.

Nakon savladanih osnova pridruži se naprednim grupama s voditeljem ili samostalno nastavi penjati u vrijeme koje ti najviše odgovara.

Tečajevi za odrasle
Tečaj i treninzi

Penjanje za djecu

Djeca su najbolji dokaz koliko je penjanje ustvari prirodno. Klinci odmalena istražuju i nezaustavljivo se veru: po drveću, namještaju, po roditeljima i igralištima.

Javite nam se i dogovorite besplatni probni termin za vaše dijete.

Imamo treninge za sve uzraste, od 5 do 18 godina.

Penjanje razvija koncentraciju, koordinaciju, ali i je i dobar oblik socijalizacije.

No, prije svega, penjanje je zabavno i izvrstan je način trošenja energije.

Tečajevi za djecu
Fothia tečaj penjanja za djecu

Fothia Velesajam

Najveća bouldering dvorana u Hrvatskoj
Adresa

Velesajam Pav. 25-galerija
Zagreb

Kontakt
Radno vrijeme

Pon – Pet:
9:00 – 16:00 [regular]
9:00 – 23:00 [prime time]
21:00 – 23:00 [regular]

Sub:
11:00 – 22:00
Ned:
16:00 – 22:00

Članarina

Mjesečna članarina [regular]: 42,00 € (316,44 kn)
Mjesečna članarina [prime time]: 53,00 € (399,32 kn)
Dnevna ulaznica [regular]: 8,00 € (60,27 kn)
Dnevna ulaznica [prime time]: 10,00 € (75,34 kn)

Cjenik

Fothia Velika Gorica

Prva bouldering dvorana u Velikoj Gorici
Adresa

Trg kralja Petra Krešimira IV
Velika Gorica

Otvorenje uskoro

Blog

Najnovije objave

Fothia

Instagram

Fothia

Facebook

🕐SATNICA🕐 za FBO XIII powered by @bimsportoutdoorU 12h startamo s prijavama za sve koje se nisu prijavili online, za one koji još nisu platiti startnicu te dijelimo majice. Pozivamo vas sve u 19:30h na finale te proglašenje i party nakon. Čekaju vas finala 4 kategorije🧗🏻‍♀️, proglašenje i nagrade sponzorira @bimsportoutdoor Plesni pod zapalit🔥🕺🏻 će @djtompolo a žeđ ćemo gasiti special edition @pulferbrewery pivicom🍺🍻.Upad za finale i party je džabe, 0, ništa, nada, nichts 😂😂😂 ... See MoreSee Less
BimSport FBOXIII 🟢PRIJAVE🟢Fothia Boulder Open je natjecanje specifično po tome što nema sudaca, nego svaki natjecatelj unosi svoj rezultat pomoću logina na rafoasu.com i svi (14+) mogu sudjelovati. Samo proučite upute i pronađite se u jednoj od kategorija. Koraci za prijavu:✅Napravite račun (link u opisu profila) tako da unesete svoje puno ime i prezime i odaberete kategoriju. Automatski će vam se generirati korisničko ime (broj) i lozinka. Zapamtite/spremite podatke za login, jer će vam oni 02.12. služiti za unos rezultata.✅Prijava na FBO je potpuna tek nakon što je izvršeno plaćanje startnine osobno na recepciji. Startnina plaćena zaključno s 30.11. iznosi 7€ za članove, a 10€ za nečlanove kluba. Nakon tog roka, online prijave su zatvorene. Sve daljnje prijave će biti moguće isključivo na pultu i tada startnina iznosi 13€.Ako nisi iz Zagreba i nemaš mogućnost uplatiti startninu prije same tekme, ne brini. Važno je da si se do 30.11. prijavio/la, a startninu plati na dan tekme.Prijaviti se mogu svi +14.U slučaju da nemate internet na mobitelu, svoje rezultate ćete moći unijeti na računalu koje će biti dostupno u dvorani.#fothia #fothiavelesajam #bimsport #bimsportoutdoor #penjanje #penjanjezagreb #climbing #bouldering #climbingcroatia #climbingzagreb #climbinggym #bouldergym #top #volimpenjanje #penjanjezadjecu #penjanjezagreb #penjanjehrvatska #dotopazajedno #dotopa #samodajetopova #FBO #fboxiii ... See MoreSee Less
Fothia

Recenzije

“Odlično mjesto za treniranje penjanja za djecu. Treneri su super, lijepo rade s djecom.”

Sanja Ganic Lacković
Sanja Ganic Lacković
roditelj

“Sve što treba jednom penjaču. WC, svlačionica i poligoni različitih težina.”

Antonio Orešić
Antonio Orešić
penjač u usponu

“Best bouldering gym in Croatia.”

Jagor Cakmak
Jagor Cakmak
član Fothie od 2009.
Fothia

Prijatelji