Skip links

Volim PENJANJEADRENALINIZAZOVE

Želiš osjetiti slobodu koju penjanje pruža?
Navrati do dvorane i popni se do topa!

Pogledaj dvorane
Ukratko o penjanju

Što trebaš znati o penjanju

Sportsko penjanje atraktivan je i u svijetu sve popularniji oblik sporta i rekreacije koji se prakticira na prirodnim i umjetno izgrađenim stijenama. Penjati se može na nižim (tzv. bouldering) ili višim stijenama (tzv. lead penjanje, koje uključuje i sigurnosnu opremu, prvenstveno užad). Zadatak i izazov je savladati pojedini “smjer”, odnosno manje ili više zahtjevan uspon. Penjanjem se mogu baviti gotovo svi uzrasti, od djece do starijih osoba.

Sportsko penjanje zabavna je i uzbudljiva fizička aktivnost, prepuna izazova, s nizom pozitivnih učinaka po zdravlje, od trošenja energije do druženja i socijalizacije. Osim savladavanja straha (kod dijela početnika) penjači postupno usavršavaju tehnike penjanja ali i poboljšavaju koordinaciju pokreta, koncentraciju i pravilno disanje. Uz to, penjanje potiče lučenje adrenalina i drugih hormona koji umanjuju stres i pojačavaju osjećaj zadovoljstva.

Ne brini: na samom početku osnovnu opremu za penjanje možeš unajmiti kod nas u dvorani. Za prve korake na stijeni treba ti tek udobna odjeća, posebne penjačke cipele, tzv. penjačice, i magnezij. Penjačke cipele služe za precizno i čvrsto postavljanje stopala po izrazito strmom terenu i sitnim nožištima, a magnezij karbonat, kao i u drugim sportovima, za isušivanje prstiju, odnosno za postizanje što sigurnijeg hvata i prevenciju skliskosti.

Što je penjanje
Fothia intro tečaj odrasli
Tečaj i treninzi

Penjanje za odrasle

Privlači te penjanje ali ne znaš kako početi? Dođi u jednu od naše dvije dvorane i pogledaj uživo kako slobodno penjanje izgleda. I odmah probaj penjati, zašto ne? Tvoja stijena za penjanje te čeka.

Preporučamo prolazak osnovnog bouldering tečaja gdje ćeš naučiti osnovne tehnike penjanja.

Za one željne visine i penjanja s užetom tu je uvodni tečaj lead penjanja.

Nakon savladanih osnova pridruži se naprednim grupama s voditeljem ili samostalno nastavi penjati u vrijeme koje ti najviše odgovara.

Tečajevi za odrasle
Tečaj i treninzi

Penjanje za djecu

Djeca su najbolji dokaz koliko je penjanje ustvari prirodno. Klinci odmalena istražuju i nezaustavljivo se veru: po drveću, namještaju, po roditeljima i igralištima.

Javite nam se i dogovorite besplatni probni termin za vaše dijete.

Imamo treninge za sve uzraste, od 5 do 18 godina.

Penjanje razvija koncentraciju, koordinaciju, ali i je i dobar oblik socijalizacije.

No, prije svega, penjanje je zabavno i izvrstan je način trošenja energije.

Tečajevi za djecu
Fothia tečaj penjanja za djecu

Fothia Velesajam

Najveća bouldering dvorana u Hrvatskoj
Adresa

Velesajam Pav. 25-galerija
Zagreb

Kontakt
Radno vrijeme

Pon – Pet:
9:00 – 16:00 [regular]
9:00 – 23:00 [prime time]
21:00 – 23:00 [regular]

Sub:
11:00 – 22:00
Ned:
16:00 – 22:00

Članarina

Mjesečna članarina [regular]: 42,00 €
Mjesečna članarina [prime time]: 53,00 €
Dnevna ulaznica [regular]: 8,00 €
Dnevna ulaznica [prime time]: 10,00 €

Cjenik

Fothia Velika Gorica

Prva bouldering dvorana u Velikoj Gorici
Adresa

Trg kralja Petra Krešimira IV
Velika Gorica

Kontakt
Radno vrijeme
Članarina

Mjesečna članarina: 50,00 €
Dnevna ulaznica: 9,00 €

Cjenik
Blog

Najnovije objave

Fothia

Instagram

Fothia

Facebook

Penjačka dvorana Fothia je na lokaciji Penjačka dvorana Fothia.
Penjačka dvorana Fothia
🟢MASTERCLASS🟢 HOOKS by @ivanpevec Mala promjena u rasporedu masterclassova. Ovu subotu ZAKAČI SE NA KAČENJE! Majstor od pete, Ivan Pevec je zadužen za ovu radionicu. Ivan je višestruki osvajač medalja na državnim i međunarodnim natjecanjima, poznat po svom baletanskom stilu na stijeni i po činjenici da će zakačit petu tam i di ne mora 😜Hooks radionica uključuje kačenje ne samo pete, već prstiju i koljena. Nauči kada i kako se pravino zakačiti, zašto se uopće kačimo i osjeti razliku u lakoći dolaska do topa kada se koristi naučena tehnika.Prijave na skola@fothia.hr ili na pultu dvoraneCijena 10€Vidimo se u subotu u 11h.#fothia #fothiavelesajam #bimsportoutdoor #volimpenjanje #masterclass #climbing ... See MoreSee Less
Penjačka dvorana Fothia je na lokaciji Penjačka dvorana Fothia.
Penjačka dvorana Fothia
#volimpenjanje🟢Imas članarinu, dovedi nekog tko nije nikad bio i njemu upad free do kraja tjedna. 🟢Oboje ste prvi put - dvoje penjete za cijenu jednog bilo dnevna ili mjesečna. 🟢Popni naš duo izazov snimi se, tegaj fothia na društvenim mrežama i možda osvojiš poklon ❤️🎁💚Koga ces ti povest na penjanje?💚#fothia #fothiavelesajam #bimsportoutdoor #penjanje #climbing #valentinovo ... See MoreSee Less
Penjačka dvorana Fothia je na lokaciji Penjačka dvorana Fothia.
Penjačka dvorana Fothia
Dolazi nam i taj četvrtak gdje će Fothiom zveckati zvukovi kompleta, frendova, čokova, gdje će se bolderi penjati na uže, gdje se će do topa trebati nešto više od same snage.Pobjednički pehar traži novog vlasnika. Tko će li to biti? @aovelebit @aomatica @ao_zeljeznicar @rak_rijeckialpinistickiklub ili vertikal??? AO Boulder BattleČetvrtak 15.02. Start 19h. Penjati će se 2 sata. Finale za sve!!!Kotizacija 10€ i plaća se preko odsjeka. Majica 5€ (ograničene količine)#fothia #fothiavelesajam #bimsportoutdoor #volimpenjanje #aobb ... See MoreSee Less
Fothia

Recenzije

“Odlično mjesto za treniranje penjanja za djecu. Treneri su super, lijepo rade s djecom.”

Sanja Ganic Lacković
Sanja Ganic Lacković
roditelj

“Sve što treba jednom penjaču. WC, svlačionica i poligoni različitih težina.”

Antonio Orešić
Antonio Orešić
penjač u usponu

“Best bouldering gym in Croatia.”

Jagor Cakmak
Jagor Cakmak
član Fothie od 2009.
Fothia

Prijatelji